Brusinky sušené(klikva) s jablečným sirupem
Popis
Brusinky jsou bohaté na antioxidanty, dále vyváženou směs vitaminů (především A, B a C) a minerálních látek, ceněné jsou i pro obsah organických kyselin (například kyselina benzoová) . Mohou poskytnout ochranu dutiny ústní, proti infekci močových cest zánětlivými nemocemi.
Ovoce je sladké, protože se k němu během výroby přidává koncentrát jablečného sirupu. V této formě jsou brusinky nejen zdravější, ale také méně kalorické než brusinky s přidaným cukrem.
Použití sušených brusinek:
Brusinky s jablečným sirupem můžeme jíst přímo z obalu, nebo přidat na snídani do různých kaši. Výborně chutnají se sýrem, zejména s oblíbeným hermelínem, a obohacují chuť masa.
Nutriční hodnoty ve 100g: Energie-1440 kj/ 344 kcal, bílkoviny 0,7g, sacharidy 83g, -z toho cukry 68g, tuky 0,8g (-z toho nasycené mastné kyseliny 0,08g), vláknina 5g, sůl 0g
Kontraindikace: Sušené brusinky je ovoce, po kterém může sáhnout každý. Jedinou výjimkou jsou lidé, kteří mají ledvinové kameny. Vzhledem k tomu, že brusinky obsahují hodně oxalátů, které podporují tvorbu ledvinových kamenů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.