Mandle 20/22

 
 

Složení: 100% sladkých Mandlí natural v hnědé košilce

Země původu : USA Kalifornie

Alergeny : Skořápkové plody

Balení:pevný doypack sáček se ZIP uzávěrem je vyroben ze 2 vrstev PET/PE.

 

 

 

Měrná cena od 297,62 Kč / 1 kg
od 99 Kč
Kategorie Skořápkové plody
Zvolte variantu
Kód produktu 150/250 Velikost: 250g Skladem
Můžeme doručit do: 25.4.2024
99 Kč
   
Kód produktu 150/500 Velikost: 500g Skladem
Můžeme doručit do: 25.4.2024
179 Kč
   
Kód produktu 150/1KG Velikost: 1kg Skladem
Můžeme doručit do: 25.4.2024
339 Kč
   
Kód produktu 150/3KG Velikost: 3kg Skladem
Můžeme doručit do: 25.4.2024
969 Kč
   
Kód produktu 150/10K Velikost: 10kg Skladem
Můžeme doručit do: 25.4.2024
3 119 Kč
   
Kód produktu 150/22. Velikost: 22.64kg Skladem
Můžeme doručit do: 25.4.2024
6 750 Kč
   
 

Mandle – plody mandloně – patří mezi skořápkaté ovoce, stejně tak jako lískové oříšky. Mandloň je blízce příbuzná s meruňkou, broskvoní a třešněmi. Asi tisíc let př. n. l. již kulturní mandloň pěstovali Číňané. Do Evropy zavedli sladkoplodou mandloň Řekové.

Mandle jsou zdrojem bílkovin. Bílkoviny přispívají k růstu a udržení svalové hmoty a k normálnímu stavu kostí. Mandle obsahují vitamin E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.Hlavní léčebný účinek mandlí spočívá ve vysokém obsahu hořčíku – 252 mg na 100g. Díky němu prospívají mandle vlasům, nehtům, zubům, pokožce; zvyšují imunitu organismu, zlepšují činnost srdce. Mandle mají protirakovinné účinky. Sklízená jsou jádra pecek – mandle, které mají vysoký obsah vlákniny a nízký obsah cukru.

 V gastronomii jsou mandle nejdůležitějšími jádry: Používají se do moučníků, zákusků, cukroví; přidávají se do masových či vaječných nádivek, pilafů, k rybám. Mletými mandlemi se zahušťují polévky a omáčky; sekaná jádra se uplatní v salátech i pikantních omáčkách. Jeden z neoblíbenějších „ořechů“ na světě se komerčně rozlišuje – jak už bylo řečeno – do dvou skupin, na sladké a hořké. Hořké mandle se nekonzumují přímo, ale destiluje se z nich aroma. Bez sladkých by se neobešla výroba cukrovinek, pečiva a bonbonů; z mletých se dělá pasta na tzv. mandlové máslo, různé náplně, sekané mandle nebo nastrouhané se používají pro obalování cukrovinek a jako ozdoba pečiva, pražené a solené jsou pochoutkou k vínu.

Nutriční hodnoty na 100g: Energie: 2593/628 kJ/kcal, bílkoviny 21g, sacharidy 4g- z toho cukry 4g, tuky: 56g (-z toho nasycené mastné kys. 4,5g). Vláknina 12g, sůl 0g, sodík 19mg, hořčík 268 mg, vápník 236 mg

 

Způsob skladování: Skladujte při teplotách do 20°C a chraňte před přímým slunečním zářením.

Výrobek obsahuje alergen: Mandle a může obsahovat stopy arašídů a jiných ořech